Ontdek Wenen met een Nederlandse gids

Wil je het echte Wenen ontdekken? Boek dan een Nederlandstalige rondleiding bij Mijn Wenen Tours! Onze gidsen laten je meer zien dan welke reisgids ook. Dit kan zowel lopend als met de fiets. Mijn Wenen Tours is de beste en leukste manier om het echte Wenen te ontdekken!

Fietstour
Wenen Compleet

Alle bezienswaardigheden in en om het prachtige centrum van Wenen

€ 45,- per persoon

Fietstour
Verborgen Wenen

Geniet van de uitzichten en ontdek andere dingen dan de bekende highlights

€ 45,- per persoon

Fietstour
Wijntour Wenen

Proef heerlijke wijnen van Oostenrijkse bodem op prachtige locaties

€ 69- per persoon

Wandeltour
Highlights Wenen

Ontspannen wandeling langs de beroemde hotspots en bezienswaardigheden

€ 43,- per persoon

Wandel- of fiets
Privétour

Een tour op maat helemaal afgestemd op jouw wensen, lopend of per fiets

€ 49,- per persoon

Eén van de best beoordeelde outdoor activiteiten in Wenen op Tripadvisor

Een tour van onze lokale gidsen maakt jouw citytrip compleet

Onze gidsen zijn allemaal Weense locals die je alles kunnen vertellen over de stad en de meest indrukwekkende bezienswaardigheden en uitzichten, maar weten ook de gezelligste terrassen en beste drink- en eetgelegenheden. Onze gidsen spreken Nederlands, Duits en Engels.

David Pokorny

David Pokorny

Karlien Kloosterboer

Karlien Kloosterboer

Margaret Wohlfarter

Margaret Wohlfarter

Rudy Evers

Rudy Evers

Anneliese Reijnders

Anneliese Reijnders

Handige weetjes en tips voor jouw bezoek aan Wenen

Een stedentrip naar Wenen is een belevenis. Voor een heerlijke mix van cultuur, fantastisch eten, een ontspannen sfeer en de hippe lokalen. Ga ook nog even shoppen of las een pauze in bij één van de vele koffiehuizen. Als de ober je een stuk Sachertorte brengt, weet je dat je op citytrip in Wenen bent!

We geven je graag een leuke rondleiding door de stad wanneer je in Wenen bent. Om je alvast op weg te helpen, hebben we hier een aantal zaken die handig zijn om te weten op een rijtje gezet.

Tour op maat voor je eigen gezelschap

Ben je met een groter gezelschap collega’s of klanten en zoek je een zakelijk uitstapje, of kom je Wenen ontdekken met een groep vrienden of familie en wil je een privé rondleiding? Wij verzorgen graag een tour op maat speciaal voor jullie, lopend of per fiets.

Wij kunnen alles wat je wilt organiseren, van activiteiten tot excursies.

Bezoek de hotspots van Wenen per fiets met een fietstour en een lokale gids van Mijn Wenen Tours

Als je aan Wenen denkt, komt er waarschijnlijk Mozart, Sissi en schnitzels in je op. Wenen is een upcoming stad met veel verassende toffe plekjes en bezienswaardigheden. Zo is de stad rijk aan musea, bewonderenswaardige architectuur en niet te vergeten: heel leuke barretjes en clubs om te ontdekken. Ook is de stad voor de 10 keer op rij opnieuw benoemd tot meest leefbare stad van de wereld.

Fietsen is hot in Wenen

Als je in Wenen komt vallen direct de vele fietsers op. Dat komt mede door de vele miljoenen euro’s die de gemeente Wenen in een nieuwe infrastructuur voor fietsers pompt. De meeste fietspaden zijn in Wenen blauw of rood gekleurd, en van een goed mooi asfalt. Bij de oversteekplaatsen zijn op drukke punten verkeerslichten aanwezig. Hou je hier ook aan, in tegenstelling tot in Nederland schrijft de Oostenrijkse politie direct een bon voor het negeren van een rood verkeerslicht. Tijdens onze tours helpen we je uiteraard met de lokale verkeersregels.

Sightseeing per fiets

Op die fiets langs de meeste bezienswaardigheden van Wenen kan via de Ring Radweg. Een prachtige fietsroute door de stad waarbij je langs alle mooie bezienswaardigheden komt zoals de Staatsoper, de Hofburg en het prachtige Parlementsgebouw. Een ronde over de ring is ongeveer 4,5 kilometer en omdat de route vrij vlak is kun je dat zonder al te veel inspanning doen. Het is daarom ook zeker veilig om met kinderen te fietsen, Zijn ze nog 12 jaar? Dan is een helm verplicht. Bij het meetingpoint van onze tours zijn fietshelmen gratis beschikbaar in alle kleuren en maten.

Mede door de architectuur in Wenen is de stad een belangrijke hotspot voor gasten in Europa. Loop langs het Donaukanaal en je ziet de erfenis van de Weense architect Otto Wagner. Denk hierbij aan grote statige gebouwen uit de renaissance. Bekijk vooral het Wiener Stadtpark, de Wagner-huizen en de Postsparkasse. In het historische centrum van Wenen zie je zowel traditionele als moderne architectuur naast elkaar staan. Niks saai of tuttig.

Wat te doen in Wenen

Wenen heeft een mix van Weense traditie (veel koffiehuizen), musea en moderne restaurants. Ben je liefhebber van het Rijksmuseum in Amsterdam? Dan moet je écht het negentiende-eeuwse Kunsthistorisch Museum in Wenen bekijken. Je vindt er de grootste meesters zoals Michelangelo, Vermeer en Rembrandt.

En als je toch al in de stad bent, moet je eigenlijk wel het Sissi Museum bezoeken: dé klassieker van Wenen. De grote trouwjurk, koets en het meubilair van Sissi kun je er bekijken. Nog een leuk weetje: Wenen staat bekend om zijn vele groene zones en nabijgelegen recreatiegebieden zoals het Wienerwald of de Donauinsel.

De winkelstraten in Wenen zijn er voor elke portemonnee. Wanneer je op zoek bent naar toffe winkels dan moet je in de wijk Spittelberg zijn. Vroeger een hoerenwijk, tegenwoordig een coole wijk die ‘Bobo’ genoemd wordt. Bobo komt van ‘bohemien bourgeoisie’. Dit slaat op alle verborgen winkels, ateliers van Oostenrijkse designers en streetwear shops. Ga ook langs de wijk Neubau, die vol zit met allerlei vintage winkels. Vooral Burggasse24 is een pareltje: hier vind je de coolste vintage vondsten en retro meubilair zoals oude platenspelers en kleurige banken. Ben je meer van de luxere winkels? Bezoek dan het Goldenes Quartier. Dit is de Weense P.C. Hooftstraat met veel luxe winkels.

Onze fietstour

Vanuit ons meetingpoint in de prachtige Piaristengasse slaan we links af richting de Wiener Ringstrasse, dé mooiste boulevard ter wereld. Het is de straat waaraan de mooiste gebouwen van Wenen staan zoals de Hofburg, het Rathaus, het Kunst- en Natuurhistorisch museum, de Staatsoper, de stadsparken en natuurlijk het imposante Parlementsgebouw van Oostenrijk.

Na een klein ritje komen we aan op een plek die velen van ons (nog) niet kennen. De imposante bouwwerken in het park Augarten: de flagturms. Betonnen kolossen waar 30.000 man in konden schuilen en die in schril contrast staan met alle andere architectuur in de stad…. of wie kent het verhaal achter deze kleine oase in de stad, de Strudlhofstiege?

Wij laten je graag alle populaire hotspots van Wenen zien tijdens onze voordelige tours en onze lokale gidsen vertellen je alles wat je wilt weten.