Over ons

Maak alvast kennis met onze gidsen David, Margaret, Rudy en Anneliese. We ontmoeten je graag persoonlijk in Wenen!

David Pokorny

David Pokorny

Manager & Tour gids

Na een carrière als televisie regisseur en later als communicatie adviseur ben ik teruggekeerd naar mijn geboortestad Wenen om als Nederlandse ‘local’ de liefde en enthousiasme voor deze prachtige stad te delen met jou. Mijn team en ik geven jou graag een rondleiding langs onze favoriete plekken die je nooit meer zult vergeten!

Wie zijn wij?

Mijn Wenen Tours is een jong bedrijf, maar één met veel ervaring. Sinds enkele jaren gaan steeds meer enthousiaste reizigers in Praag al met ons op pad via Mijn Praag Tours. Nu zijn we ook in Wenen.

Het succes is ontstaan omdat wij onze tours steeds ontwikkelen door te luisteren naar de wensen van onze gasten. Dat natuurlijk aangevuld met onze eigen lokale kennis! Wij zijn ‘locals’ maar dan met Nederlandse roots.

O ja, mocht je een stedentrip naar Krakau (Polen) plannen? Ook daar zijn wij jouw partner met Mijn Krakau Tours! We willen onze passie en enthousiasme voor onze steden graag met jou delen. Ga je met ons mee?

Karlien Kloosterboer

Karlien Kloosterboer

Office Manager

Hoi, ik ben Karlien en ik ben als Nederlandse in september 2016 naar Wenen verhuisd.

In Nederland heb ik jaren als recruiter en trainer gewerkt. Daarna heb ik in Wenen o.a. in Facilty Management, de gezondheidszorg en als reisleidster ervaring opgedaan. Hierdoor kan ik als Nederlandse in Wenen ook veel over mijn persoonlijke ervaringen en de aardigheden en eigenaardigheden van Wenen vertellen.

Wenen is echt een geweldige stad om per fiets te ontdekken, zeker voor mensen die net als ik van fietsen houden. Zin om mee op tour te gaan?!

Margaret Wohlfarter

Margaret Wohlfarter

Tour gids

Ik ben Margaret en een enthousiaste gecertificeerde gids in Wenen – op de fiets en wandelend :-). Als geboren Oostenrijkse woon ik al vele jaren in Wenen en leid al meer dan 25 jaar gasten uit verschillende landen rond in het prachtige Wenen. Vooral gasten uit Nederland en België laat ik graag per fiets de vroegere ‘keizerstad’ zien.

“Wenen is vooral bekend voor z’n vele musea, muziek, cultuur, architectuur en niet te vergeten de “Heuriger”. De plek voor heerlijk eten en een goed glas wijn. Wenen biedt veel “groen” zoals bijvoorbeeld het Wienerwald, het Prater, de Donau uiterwaarden en het Donau-eiland. Deze gebieden zijn bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen”.

Graag neem ik jullie mee voor vele onvergetelijke indrukken van deze mooie stad!

Rudy Evers

Rudy Evers

Tour gids

Hallo! Ik ben weliswaar in Nederland geboren, maar dankzij de liefde uiteindelijk lang geleden in Wenen “geland”. En daar ben ik zeer zeker niet rouwig om! Een heerlijke, leefbare stad met een speciale ‘keizerlijke’ flair.

Sinds vele jaren leid ik als gecertificeerde gids gasten rond in het bijzondere Wenen en laat ze plekken zien die je anders zeker niet vind. Kom met ons mee op een ontdekkingstocht en je zult ook verliefd worden op deze stad!

Anneliese Reijnders

Anneliese Reijnders

Tour gids

Ik ben een echte Weense met Nederlandse ouders. Thuis spraken wij Nederlands en dus tweetalig opgegroeid.

Sinds 1995 werk ik als gecertificeerde gids in Wenen en omgeving en kan me geen leuker werk voorstellen.

Wenen is een geweldige stad die met de fiets zeer goed te ontdekken is. Voor mij is het op stap gaan met Nederlands sprekende gasten altijd weer een extra leuke tour. Het is altijd dé mogelijkheid voor mij om Wenen in de Nederlandse taal te kunnen delen met anderen.

Mijn interesses zijn muziek, kunst en architectuur. Ook ben ik graag in de natuur met aan het eind van de dag een afsluiting met een mooie maaltijd en een goed glas wijn. Laat Wenen dit nou allemaal in zich hebben! Ga je mee?

Al onze tours

Fietstour
Wenen Compleet

Alle bezienswaardigheden in en om het prachtige centrum van Wenen

€ 45,- per persoon

Fietstour
Verborgen Wenen

Geniet van de uitzichten en ontdek andere dingen dan de bekende highlights

€ 45,- per persoon

Fietstour
Wijntour Wenen

Proef heerlijke wijnen van Oostenrijkse bodem op prachtige locaties

€ 69- per persoon

Wandeltour
Highlights Wenen

Ontspannen wandeling langs de beroemde hotspots en bezienswaardigheden

€ 43,- per persoon

Wandel- of fiets
Privétour

Een tour op maat helemaal afgestemd op jouw wensen, lopend of per fiets

€ 49,- per persoon